Inhoud

Top 10 Android TV boxen

Tegenwoordig vind je tientallen verschillende Android TV boxen op de markt. Er zijn wel honderden verschillende aanbieders en het aanbod lijkt vaak erg op elkaar. In deze informatieve blog laten wij onze top 10 Android TV boxen zien van dit moment! We hebben ze allemaal voor je getest en weten precies de voor- en nadelen van elke box die in deze blog wordt behandeld.

De testcriteria

Voordat we de lijst met jullie gaan delen vinden we het belangrijk dat we eerst aangeven op welke criteria wij deze Android boxjes hebben getest. Dit zijn namelijk de punten waarvan wij vinden dat ze het meest belangrijk zijn.

  • Processor
  • RAM en ROM geheugen
  • Android versie
  • Beeldresolutie ondersteuning
  • Internetverbinding
  • Licenties en certificaten
  • Voor welke gebruiker?
Films en seriesFilms en series

10. Vontar Pro X3

2.9/5

We trappen af met de De Vontar Pro X3, een niet-Google gecertificeerde box in deze lijst. Deze box is vooral bedoel voor de gebruikers die eigen content via een mediaspeler af willen spelen in de beste kwaliteit. Want deze box is namelijk is staat om 8K beeldkwaliteit weer te geven. Met de USB 3.0 aansluiting verbind je makkelijk een externe harde schijf aan deze box en is het afspelen van eigen films geen probleem.

De Pro X3 is dus niet in het bezit van Android TV, wat betekent dat Netflix niet beschikbaar is in 4K en de interface is niet zo overzichtelijk als dat je zou willen. De Amlogic S905X3 processor is gewoon snel en hiermee zal je geen enkel probleem ervaren. Voor de mensen die graag alsnog hun content vanaf de telefoon naar de box willen casten is Miracast beschikbaar. 

Voordelen Vontar Pro 3x

Verder over de Pro X3

Het pluspunt van deze box is dat het in het bezit is van 4GB aan RAM geheugen. Dit is redelijk zeldzaam bij Android TV boxen en dit is dus wel iets om rekening mee te houden. Je kan hiermee namelijk razendsnel schakelen tussen apps, ook niet geheel onbelangrijk!

9. Xiaomi Mi box S

3.2/5

De Xiaomi Mi box S is misschien wel wereldwijd de meest gebruikte en bekendste Android TV box. Het is één van de eerste Android TV boxen die ook daadwerkelijk met Android TV was uitgerust. We kunnen een heel lang verhaal schrijven maar in principe vinden wij de Mi box S een gepasseerd station. Hij staat wel in deze lijst omdat het in principe wel echt een degelijk product is. Het punt is dat je in deze prijsklasse tegenwoordig gewoon betere boxen hebt.

 

De Mi box is uitgerust met een Cortex-A53 processor. In principe is daar niet veel mis mee, maar het is zeker niet de snelste in deze top 10. Deze mediaspeler is uitgerust met de Android 8.1 versie maar dit kun je updaten naar een nieuwere versie. De ingebouwde Chromecast is fijn, omdat je op deze manier ook content vanaf je telefoon naar de box kan streamen. Het minpunt is dat deze box niet in het bezit is van een ethernet aansluiting, waardoor je dus bent aangewezen op een stabiele wifi verbinding.

Voordelen MI box S

Verder over de Mi box S

De Xiaomi Mi box S is verder echt wel een prima boxje. Als je niet elke dag uren lang verschillende apps gebruikt heb je hier een leuke box aan. Wil je graag je eigen content afspelen op een mediaspeler? Dan is deze box daar zeker niet geschikt voor en raden we je aan verder te kijken.

8. Nokia Streaming box 8000

3.4/5

Nokia heeft in het begin van 2021 de streaming box geïntroduceerd. Een mooie compacte Android box die draait op Android 10.0. De Amlogic S905X3 processor is lekker snel dus navigeren tussen apps is geen probleem. De box is uitgerust met Android TV, wat het mogelijk maakt ook gewoon te streamen vanaf je telefoon naar deze box.

Wanneer je dagelijks gebruik maakt van Videoland of andere streamingapps dan is deze box een prima keuze. Let er wel op dat deze box slechts 8GB aan opslag geheugen heeft wat ook niet uit te breiden valt met een SD kaart. Het grootste minpunt is echter dat deze box niet aangesloten kan worden met een ethernetkabel. De naam ‘streamingbox’ moet je dan ook letterlijk nemen. Wanneer jij een matige wifi verbinding hebt zal je dit direct merken doormiddel van haperingen of langdurig bufferen. Ondanks de grote naam die Nokia heeft hebben ze hier volgens ons flink de plank misgeslagen.

Nokia box voordelen

Verder over de Streaming box 8000

Deze box valt het beste te vergelijken met de Xiaomi Mi box S. Een aantal significante beperkingen die je niet verwacht bij deze fabrikanten. De Nokia Streaming box is sneller en krachtiger dan de Mi box en wordt daarnaast ook geleverd met een luxueuze afstandsbediening. 

7. Beelink GT King

3.5/5

Op plek 7 vind je de bekende Beelink GT King terug. Mede door de hoge prijs van deze box vinden we niet dat deze een top 5 notering verdiend. Oké, de specificaties zijn gewoon goed, maar niet perse beter dan de goedkopere boxen die we hebben getest. 

 

De Amlogic S922X processor met DDR4 is gewoon ontzettend snel. En ook de Android 9.0 versie waar dit boxje over beschikt valt niks op af te dingen. Ook hierbij is het een kwestie van smaak want deze box beschikt niet over Android TV, en dat is voor sommige mensen wel een afknapper. Het pluspunte van deze box is dat deze geleverd wordt met een fijne ergonomische afstandsbediening met Voice assist functie. Het zoeken naar een nieuwe serie of app is dus zo gepiept.

Voordelen GT King

Verder over de GT King

In principe is dit gewoon een krachtige TV box die zeker niet misstaat. Wat wel als vervelend kan worden ervaren is dat wanneer de box aan staat, deze ligt geeft via de ogen van het doodshoofd. Dit kan wat aan de felle kant zijn.

6. Strong Leap S1

3.8/5

Nieuw op de markt: De Strong Leap S1! Deze Android TV box is nog niet helemaal geland in Nederland maar kunnen we eigenlijk uit deze lijst houden. Deze Google gecertificeerde box is namelijk erg gebruiksvriendelijk en is in het bezit van de laatste Android versie.

Voor de dagelijkse Netflix kijker is deze Strong Leap S1 zeker geschikt. Hij bevat Android TV en maakt het ook mogelijk om via de ingebouwde Chromecast te streamen vanaf de telefoon. Ook is deze box aan te sluiten met een ethernetkabel zodat je jezelf verzekerd van een stabiele internetverbinding. In principe is de 8GB opslagcapaciteit voldoende om de gebruikelijke apps te downloaden maar mocht dit niet voldoende zijn valt dit ook nog uit te breiden met een micro SD kaart.

Voordelen Leap s1

Verder over de Leap S1

We hebben nog niet veel rare dingen ontdekt bij de Leap S1. We vinden wel dat deze box iets trager opstart dan andere Android TV boxen met Google certificering en de eerste 10 seconden is de interface soms een klein beetje haperig. Maar verder valt hier weinig aan op te merken en ook qua prijs is dit zeker een goede deal!

5. Mecool KM1 Classic

3.8/5

Maak kennis met de Mecool KM1 Classic. Een zeer degelijke Android TV box met officiële Android TV. Uitgerust met Android 10.0 stream jij makkelijk de avond door! Deze TV box heeft alles wat jij van een TV box verwacht, of toch niet?

De Mecool KM1 Classic is namelijk op het gebied van specificaties een absolute topper. Het heeft alleen één groot minpunt. Netflix in namelijk niet beschikbaar op deze box! En dat is voor de gemiddelde Netflix liefhebber toch echt wel een no-go. De snelle Amlogix S905X3 processor is snel genoeg om te switchen tussen apps en met zijn 16GB aan opslag geheugen kan je al jouw favoriete apps makkelijk downloaden.

Voordelen KM1 Classic

Verder over de KM1 Classic

Houd jij van Twitch, Youtube, Videoland, KIJK, Amazon Prime en is het hebben van Netflix geen must voor jou? Dan raden we zeker deze KM1 Classic aan. De monsterlijke specificaties kunnen eigenlijk niet genegeerd worden en deze box is ook nog eens ontzettend betaalbaar. Ook als je wel Netflix kijkt is deze box alsnog eentje om te overwegen. Met de ingebouwde Chromecast kun je namelijk wel gewoon Netflix streamen vanaf je telefoon. Let er wel op; dit is dan maximaal in 1080p.

4. Formuler Z8 Pro

4/5

De Formuler Z8 Pro is de opvolger van de normale Z8. Deze mediaspeler is razendpopulair onder de IPTV kijkers. Je kan gemakkelijk programma’s terugkijken met de MOL2 app en ook zijn apps zoals Netflix en Kodi zijn gewoon te downloaden via de Play Store.

Deze TV box is voorzien van de ietwat oudere Android 7.0 versie. Hier merk je in de praktijk vrijwel niks van en door de krachtige processor wordt dit prima opgevangen. De Formuler Z8 Pro is geoptimaliseerd voor het bekende TV platform ‘MYTV’ waardoor je overal TV kunt kijken, mits je een abonnement hebt natuurlijk.

Voordelen Z8 Pro

Verder over de Z8 Pro

De Formuler Z8 Pro is immens populair en dat snappen we. De interface ziet er gewoon clean uit en je merkt dat het kwaliteit is. Toch is het zonde dat er geen hogere Android versie op zit en dat een ingebouwde Chromecast ontbreekt. De prijs is fors hoger dan de andere Android TV boxen in deze lijst en dat maakt dat de Z8 Pro blijft steken op plek 4. Uiteindelijk is het ook een smaakkwestie. Android TV is gewoon ontzettend handig, makkelijk en herkenbaar en wat ons betreft valt dit niet te overtreffen.

3. Mecool KM2 Pro

4.3/5

“De nieuwste Netflix box’. Zo wordt deze Mecool KM2 Pro ook wel genoemd. Dit is namelijk de allernieuwste Android TV box op de markt die ook nog eens Google gecertificeerd is!

De Mecool KM2 Pro is dan ook een TV box om absoluut in de gaten te houden. De krachtige specificaties van deze mediaspeler zijn bijna niet te negeren en mede door het feit dat deze box in het bezit in van Android TV, denken wij persoonlijk dat de verkoop van deze box nog wel eens de pan uit kan rijzen. Deze nieuwe Mecool KM2 Pro is van alle gemakken voorzien voor de echte bingewatcher. Met zijn Amlogic S905X2-B navigeer je razendsnel door het officiële Android TV menu heen. Favoriete apps zijn makkelijk en snel te downloaden in de Google Play Store.

Voordelen KM2

Verder over de KM2 Pro

Verder kunnen we stellen dat deze Mecool KM2 een echte klasbak is. Met zijn Android 10.0 en zijn razendsnelle processor is dit een van de snelste Google gecertificeerde boxen van dit moment. Vanzelfsprekend is 4K beeldresolutie geen probleem waardoor je de mooiste content kunt bekijken. Die content kan je doormiddel van de ingebouwde Voice Assist makkelijk starten. Deze Android TV box is dé perfecte deal wanneer jij dagelijks gebruik maakt van apps als Netflix, Twitch, Ziggo Go, KIJK, Amazon Prime etc. Ben je niet zo’n fan van deze apps en bekijk jij liever eigen films via een externe harde schijf? Dan raden we deze niet aan.

2. Nintai AA12

4/5

We komen aan bij de hoogst genoteerde niet-Google gecertificeerde Android TV box van deze lijst. De Nintai AA12 staat op plek 2 omdat er duidelijk twee verschillende soorten gebruikers zijn voor de Android TV box. Mensen die niks willen hebben van al die streamingplatformen zoals Netflix, Twitch etc. maar juist een mediaspeler in huis willen voor het afspelen van hun eigen content is deze box dé beste keuze voor jou. De AA12 is namelijk als één van de weinige TV boxen in staat om 8K content af te spelen.

De Nintai AA12 is in het bezit van Android 9.0 en van een razendsnelle Amlogic S905X3 processor. Hiermee speelt deze mediaspeler moeiteloos en zonder haperingen jouw content af op de televisie. Omdat deze box niet in het bezit is van Android TV, legt de interface het wel echt af tegen de Google gecertificeerde boxen. Toch hindert dit in de praktijk niet wanneer je enkel eigen content wilt afspelen. 

Voordelen Nintai AA12

Verder over de AA12

Waar de meeste Android TV boxen 2GB aan RAM geheugen beschikken, beschikt deze box over 4GB aan RAM geheugen. Schakelen tussen apps of films is dus echt geen probleem. Het is ook mogelijk om via een externe harde schijf meer content in te laden. Omdat de AA12 naast een USB 2.0 aansluiting ook beschikt over een USB 3.0 aansluiting verzeker jij jezelf van de de snelste content overdracht. Al met al kunnen we dus stellen dat deze box ideaal is voor mensen die vooral hun eigen films en series vanuit een harde schrijf willen inladen en mensen die perse content in 8K willen kunnen bekijken. Kijk jij dagelijks Netflix? Dan is de volgende Android box in de lijst waarschijnlijk dé box die het beste bij je past.

1. Nintai Ematic Pro X

4.6/5

Daar is ‘ie dan, de nummer 1! De Nintai Ematic Pro X staat in onze top 10 op deze positie om meerdere redenen. Dit is na de Mi box S van Xiaomi misschien wel de best verkochte Android box van dit moment. De enige reden waarom de Mi box beter verkoopt omdat die wereldwijd bekender is. Als we deze box namelijk naast de Mi box leggen wint de Ematic Pro X het op vrijwel elk vlak.

De Nintai Ematic Pro X is van alle gemakken voorzien. Met het officiële Android TV besturingssysteem navigeer je makkelijk en overzichtelijk door al jouw favoriete apps heen. De ingebouwde Chromecast zorgt ervoor dat je ook nog kan casten vanaf je telefoon zoals je gewend bent. Qua specificaties  legt de Ematic Pro X het wel net af tegen de KM2 als we kijken naar de processor en de Androidversie. De reden dat deze box op nummer 1 staat is het verschil in prijs. In principe heb je namelijk aan de specificaties van de Ematic Pro X meer dan voldoende kwaliteit in huis om zonder problemen of haperingen je favoriete serie of film te bekijken.

Ematic Pro X voordelen

Verder over de Ematic Pro X

De Ematic Pro X is dus de beste Android TV box als kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding. Je kan voor slechts €89,90 al een heuse entertainment systeem in huis halen dat voorzien in van officiële Android TV, waar je moeiteloos Ziggo Go mee kan kijken, een ingebouwde Chromecast heeft en die in tegenstelling tot de Mi box S wél voorzien is van een ethernet aansluiting. Ook is het mogelijk om via een Micro SD kaart het geheugen uit te breiden.

Het enige nadeel wat we hebben ondervonden bij de Ematic Pro X is dat niet alle externe harde schijven worden herkend. We hebben nog niet kunnen ontdekken hoe dit precies kan en welke merken wel of niet herkend worden. Wanneer jij een externe harde schijf wilt uitlezen via een TV box, dan is de Ematic Pro X misschien niet de beste keuze.