Inhoud

Er zijn tegenwoordig meer dan 2 miljoen gratis apps te downloaden in de Google Play Store. Voor ieder wat wils zou je kunnen zeggen. Maar apps voor de Android TV box zijn er een stuk minder. Welke apps zijn nou echt nog van meerwaarde op jouw Android TV box en hoe vind je deze? Op deze pagina lichten we 12 apps uit waarvan wij vinden dat je ze absoluut niet mag missen. Van streamingapps tot handige informatieve apps, je vindt ze in deze handige blog.

Onze top 12 Android TV box apps

In deze lijst houden we rekening met verschillende dingen. Alle apps die voorbij komen zijn door ons getest op snelheid, relevantie en veiligheid. Ben jij op zoek naar leuke, nieuwe apps die kunt downloaden voor jouw mediaspeler? Bekijk hier onze top 12 Android TV apps!

Twitch

Twitch

De meeste jongeren kennen het wel; Twitch! Dit online streamingplatform is speciaal ontwikkeld voor het volgen van games. Veel bekende gamers zijn hier te vinden die hun gameplay live streamen zodat jij altijd kan volgen wat ze doen, welk spel ze doen en hoe ze dat ervaren! Het kijkt lekker weg en is ook nog eens erg leerzaam. Je vindt hier alle soorten games. Denk hierbij aan Call of Duty, Chess of Need for Speed.

TV usage

TV Usage

We zijn met elkaar niet weg te slaan van beeldschermen. Naast onze telefoon kijken we ook ontzettend veel TV. Weet jij eigenlijk wel precies hoe veelt tijd je hieraan besteed? De meeste mensen in ieder geval niet. Met de TV Usage app houd jij al jouw kijkuren in de gaten. Zo krijg je een goed beeld van hoelang jij TV kijkt. Je kant hiermee ook tijden instellen tot wanneer gekeken kan worden. Handig voor eventueel op de kinderkamer!

Puffin Web Browser

Het is niet altijd even makkelijk en toegankelijk om via de Android TV box het internet op te komen. Het ligt er aan wat voor Android TV box je hebt maar mocht je af en toe het internet op willen, dan raden we deze app echt aan. Het is namelijk niet bij elke box mogelijk om Chrome of Firefox te installeren. Als dat bij jouw mediaspeler het geval is heb je aan Puffin Web Browser een goed alternatief.

Kodi

Kodi is misschien wel het meest bekende streamingplatform na Netflix.  Met Kodi kan je niet alleen films en series bekijken, je kunt ook muziek luisteren, foto’s bekijken en het is zelfs te gebruiken als webbrowser. Je kan dus vrijwel alles met Kodi. Niet heel gek dat sommige mensen aan Kodi genoeg hebben om in hun behoefte te worden voorzien.

Netflix

Waarschijnlijk onnodig om in deze lijst op te nemen omdat er weinig mensen zijn die Netflix niet kennen. Maar omdat Netflix zo vanzelfsprekend is betekent dit niet dat deze uit de lijst gehouden kan worden. Netflix is namelijk een uiterst slimme streamingdienst. Houd jij van Harry Potter? Dan selecteert Netflix automatisch films die in datzelfde rijtje te vinden zijn. Op deze manier vind je altijd de meest geschikte films en series!

Sideload Launcher

Heb jij een Google gecertificeerde Android TV box? Dan is deze app voor jou waarschijnlijk minder van toepassing. Deze app is namelijk vooral erg handig wanneer het niet mogelijk is om bepaalde apps te downloaden in de Play Store. Is het niet mogelijk om de app te downloaden die je graag wil? Dan is het met de Sideload Launcher alsnog mogelijk. Je kan ze vervolgens gewoon vinden in het homescherm zoals je gewend bent.

plex

Plex

Met Plex kan je mediabestanden zoals films, series, muziek of foto’s kan afspelen in het gewenste bestandstype. Het is een app wat compatibel is met allerlei besturingssystemen. Windows, Mac, Android, Roku etc. Plex wordt vooral gebruikt om content te indexeren en op andere apparaten beschikbaar te maken. Je kunt een eigen bibliotheek openen om al jouw favoriete content op 1 plek te verzamelen.

Ziggo Go

Deze app is alleen te gebruiken wanneer jij in het bezit bent van een Ziggo TV abonnement. Het is namelijk niet meer nodig om via de klassieke coax kabel TV signaal te ontvangen. Met deze interactieve app kun je overal waar je wil TV kijken. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. TV kijken in de slaap- of hobbykamer? Het doortrekken van kabels is voorgoed verleden tijd met de Ziggo Go app!

apptoide

Aptoide

Niet iedereen kan gebruik maken van de Google Play Store. Het beste alternatief hiervoor is Aptoide. Een monsterlijk grote database van verschillende apps waar geen registratie voor nodig is. In deze appstore zijn meet dan 300.000 apps beschikbaar. Keuze zat dus!

vlc mediaplayer

VLC Mediaplayer

Deze gratis app kan ook niet ontbreken in deze lijst. Met VLC Mediaplayer kan je makkelijk content afspelen op jouw Android TV box. Waarom is deze app zo populair dan? Omdat deze ten eerste helemaal gratis is. Ten tweede kan je bijna elk bestandstype afspelen met deze mediaplayer app.

Express VPN

Ben jij je bewust dat alles wat je doet op internet getraceerd kan worden? Wij wel en daarom bevelen we je altijd aan om een VPN app te installeren. Met Express VPN zorg jij ervoor dat alles wat je doet veilig en anoniem gebeurt. Jouw IP adres kan niet achterhaald worden omdat dit via een beveiligde tunnel wordt gecodeerd. Wel zo’n fijn idee toch?

steam link

Steam Link

Deze app is speciaal ontwikkeld voor de echte gamer. Elke gamer kent Steam, toch? Met de Steam Link app kun je games die op jou computer staan verbinden met de Android TV box. Je maakt het dus mogelijk om games van jouw PC te spelen op het TV scherm. Droomde elke gamer hier vroeger niet van?